Ralphin eturauhasvaivat

Ihanat ilmat on saanut nauttia lomaviikosta, mutta siihen se ihanuus jäikin. Oikein stressiviikko. Maanantaina 24.8 päivällä yhtäkkiä alkoi Ralphin pippeli vuotaa runsaasti verta. Koira oli muuten ihan pirteä oma ittensä eikä kipeän oloinen. Vähän aikaa seurattuani oli pakko ruveta soittamaan lääkäriaikaa ja Kuopion Omaeläinsairaalan päivystykseen saatiin aika vasta ilta 10:ksi. No eihän se auttanut kuin odotella ja valmistella seuraavan päivän noutajien taippareita, jotka perinteisesti pidettiin taas meillä.

Mentiin siis Kuopioon ilta 10:ksi ja odoteltiin ulkona niin ei liattaisi lattioita verellä, sitä välillä tippui ihan kunnolla. Päivystysajalla joutuu aika usein odottelemaan omaa vuoroa, kun kuitenkin kiireelliset menee ohi. Taisi olla lähemmäs klo 24, kun viimein päästiin tutkimushuoneeseen. Hoitaja teki ensin esitarkastuksen ja sitten lääkäri kokeili eturauhasen ja tutki pippelin ja nähtiin, että veri tulee virtsaputkesta, muuten ei havaittu poikkeavaa, eturauhanen epävarmasti saattoi olla lievästi suurentunut. Lääkäri kehoitti varaamaan ajan virtsarakon ja eturauhasen ultraääneen lähipäiville, sain ajan seuraavalle viikolle tutulle lääkärille. Kotiin saatiin puhdistusainetta ja tulehduskipulääkettä. Kotona olimmekin sitten puoli 2 yöllä, silmät ristissä kotiin ajelua, oli minulle ensimmäinen yöajelu.

Torstaina sitten oli pakko soittaa uudelleen ja kiirehtiä kuitenkin ultraääniaikaa, sen verran lisääntyi veren tulo. Onneksi paikalla oli sellainen lääkäri, joka osaisi tehdä tutkimuksen ja saimme uuden ajan. Ulkoma taas odotellessa aina pissin jälkeen tuli niin tiputtamalla verta, että ihan lätäkkö tuli. Ultra on aina jännittävää ja tavallaan pelottavaa, kun toivoo ettei olisi mitään pahaa löydöstä. Lääkäri teki vielä eturauhasen tutkimuksen ja tuntui kuulema tasalaatuiselta eikä mitenkään erityisen poikkeavalta. Ultraäänessä sitten paljastui eturauhasen epätasaisuus ja oli nestelokeroita, joten tulehdusta oli. Otettiin suoraan virtsaputkesta näyte viljelyyn, hienosti antoi sen ottaa, eihän se näyte ihan kirkasta ollu, joku bakteeri varmasti olisi. Sitten lähtiessä otettiin vielä kauhaan normaali virtsanäyte myös. Saimme jo heti antibioottikuurin aloitettavaksi ja sitten seuraava päivänä, kun viljely valmistuu, niin mahdollisesti antibiootin vaihto. Lisäksi erurauhaslääke, jota sitten metsästettiinkin eri apteekeista kotimatkalla.

Perjantai-iltana lääkäri sitten soittikin ja jouduttiin vaihtamaan antibioottia, lauantaiksi saimmekin sitten omaan apteekkiin puhelinreseptin. Lauantaina oli jo huomattavissa, että veren tulo on vähentynyt ja yölläkin vain muutama haalea tippa lattialle. Nyt sunnuntain aikana ei ole enää verta näkynyt.

Kontrolli on ensi viikon torstaina 3.9 ja tutkitaanko silloin vielä ultralla onko muutosta, jatkuuko kontrollit? Jatkuuko ab/kuuri vielä, mikä bakteeri siellä sitten olikin. Puhelimessa meni vähän ohi nuo.

Sellainen lomaviikko, koiran karvojen pesua joka päivä pissimisen jälkeen, mattojen pesua kunnes huomattiin niiden olevan turhia ja lattioiden pesua. Ehkä tämä taas tästä, mutta jäi tältäkin vuodelta linnustus. Omakin vaativa hammasoperaatio piti perua, kun ei olisi ollut koiralle sairaanhoitajaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s