Ralphin varpaan mysteeri

Tammikuun puolessa välissä tänä vuonna alkoi Ralphin vasemman etujalan 1-2 varpaan välissä vaivata reikä, joka aina välillä täyttyi verellä rakkulaksi. Epäilen itse, että alkunsa sai trimmauksen yhteydessä tassukarvoja leikatessa kun tökkäsin saksilla, huomasin, että johonkin sattui, kun Ralph vetäisi jalkansa nopeasti pois. En kiinnittänyt siihen sen jälkeen enää huomiota. Pari päivää sen jälkeen, kun tulin töistä kotiin, niin huomasin tassun ja varpaanvälin olevan nuoltu ja punoittavan. Yritin sitä pari viikkoa itse puhdistella Betadinella ja laitoin Abilarin pihkavoidetta päälle ja suojaus. Ei apua ja vein helmikuussa eläinlääkärille, joka ajeli karvoja ja saimme ohjeeksi jatkaa puhdistelua ja antaa Norocarp tulehduskipulääkettä. Oli puhetta, että jos ei mene ohi niin saa antibioottivoidetta vielä jatkossa. Viikon päästä jouduin soittamaan ja sain reseptin Isadermista, jota käytettiin viisi päivää. No tämäkään hoito ei auttanut ja uuden soiton perusteella ja pienen mankumisenkin jälkeen sain antibioottikuurin, oli kuitenkin vasta koiran ensimmäinen elämänsä aikana, nykyään ei kovin helposti tunnu enää saada.

Antibioottikuuri rauhoitti selvästi tilannetta ja varpaanväli olikin siisti parin viikon ajan, mutta sitten yhtäkkiä kohta täyttyi verellä ja puhkesi, niin alta paljastui onkalo. Uusi käynti maaliskuussa ja nyt halusin eri lääkärin mielipiteen. Nyt kokeiluun Vetramil hunajavoide ja jos ei auta, niin jatkossa voisi kuvata jalkaa onko vierasesinettä reikää yllä pitämässä.

Tästäkään hoidosta ei mainittavaa hyötyä ja halusin vielä eri lääkärille olisiko jotain hoitoa vielä kokeilematta. Sen verta on rajoittanut koiran elämää, ei ole päästy kunnolla lenkkeilee ja ainaista aamuin illoin puhdistelua ja hoitoa ja tossun/kaulurin pitoa.

Huhtikuun puolessa välissä menimme Kuopioon Omaeläinsairaalaan ja sieltä saimme antibiootti- ja kortisonikuurin sekä Isaderm voiteen ja näitä noin 10 pv kuurit kontrolliin saakka. Hoito alkoi tepsiä ja alue siistiytyi. Kontrollissa todettiin enää pieni erittävä alue ja päädyttiin kuitenkin vielä 7 pv jatkamaan antibioottia ja varattiin muutoksen kirurgiseen poistoon aika. Poistolla varmistetaan samalla vierasesineen mahdollisuus ja vaiva kestänyt jo kauan eikä mikään hoito kunnolla auta.

Leikkaus meni hyvin ja muutamalla tikillä selvittiin, nyt 2 vko sairaslomaa ja hihnakävelyä. Kipulääkettä Loxicomia 2-4 pv voi antaa. Mitään ylimääräistä ei haavasta löytyny, joten syy jäi epäselväksi, on voinut tuo saksien osuminen, kivi tai tikku osua ja siitä lähti kierre. Kaikkien kolmen eri lääkärien mielipide oli ettei aiemmalla pernan poistamisella ole mitään tekemistä haanan parantumattomuuteen, jos sekin välillä kävi mielessä. Doping varoajat ja toipuminen veivät meiltä mahdollisuuden osallistua näyttelyihin, joihin ennätin ilmota, kun tilanne jo näytti paremmalta. Mutta jospa kesä näyttäisi valoisammalta ja päästäis jotain kivaa harrastamaan ja uimaankin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s