Elokuun mejäilyä ja vähän muutakin

Ralph sai ilokseni koepaikan Mikkelin mejästä 7.8.16, muutamia ilmoja olenkin laitellut, niin onneksi edes yhteen päästiin vielä tänä vuonna. Tätä kirjoitellessa pariin kokeeseen varapaikoilla, joten uusin purjein sitten ensi vuonna. Pari makuutreeniä tehty ennen koetta ja hyvin sujuivat, ne vaan jostain syystä meinaa aina siinä kiireessä unohtua merkkaamatta kokeissa. Lauantaiaamuna mentiin koepaikalle jälkien tekoon hyvissä ajoin, paikan päällä piti olla 9, niin pikkasen heitti suunnitelmat ja oltiinkin jo 8 maissa perillä, odoteltiin vaan sitten muita ja pidettiin sadetta. Sadetta tihkutti, mutta onneksi loppui kun päästiin metsään. Olin toivonut parikseni vähän kokenutta kaveria vielä, kun yhden voittajajäljen aiemmin vasta tehnyt ja tuntui, että henkistä tukea vielä tarvitsen, mutta yllätys olikin, että lopulta olinkin sitten itse se kokeneempi, kuulema pärjään. 😉 No aloiteltiin ensin tekemään se voittajajälki ja se saatiinkin tosi mukavaan ja helppokulkuiseen metsään tehtyä. Voi sitä sienten määrää, mitä metsästä löytyi, ajattelin jos aikaa jää seuraavana päivänä niin kerään sienet pois. Seuraavaksi tehtiin avoluokan jälki ja sekin suht kivaa maastoa. Ihan hyvin selvittiin 😉 Hidasta touhua on ja 16 maissa taidettiin vasta päästä lähtemään ruokailun kautta kotiin.

Sunnuntaiaamuna sitten pitikin olla perillä jo 7 aikaan. Onneksi ihan hyvää keliä luvassa, pilvistä, mutta ei sadetta. Arvonta aina jännittää, kenen tuomarin ryhmään pääsee ja monesko on kilpajälki ja monesko opastettava. Kuuden koiran ryhmässä päästiin jo kolmannelle jäljelle kisaamaan ja opastus olikin sitten viimeiselle jäljelle omassa ryhmässä. Tuomarina Rauno Koskinen. Koe aloitettiin taas sitomalla koirat puihin ja laukauksella, Ralph yleensä jää hyvin ja istuu paukusta, niin nyt oli heti lähdössä noutoon, hyppäsi narun verran eteenpäin laukauksen kuultuaan ja heti kun otin puusta irti, niin oli valmis etsimään minne tippui 🙂 . Kisajälkemme oli vaikeakulkuisen tien päässä, auton pohja viisti maata ja taisi osuakin johonkin kiveen vaikka niistä varoiteltiin. Jäljen maasto oli tosi vaihtelevaa, nousua ja jyrkkiä alamäkiä. Lähdettiin taas vauhdikkaasti matkaan, mutta sain taas omasta mielestäni hyvin jarrut mukaan ja tuomari ainakin pysyi hyvin perässä eikä huomauttanut, mutta oppaalla olikin sitten vähän vaikeampaa. Eka osuudella katko, joka tuotti tällä kertaa vaikeuksia, kuljettiin sitä veretöntä kohtaa useaan kertaan ihmisjälkiäkin pitkin, eikä meinannut löytyä kulmaa rengastuksellakaan ja teki koko ajan kuitenkin töitä, mutta sitten näytti jo merkkejä turhautumisesta, kun Ralph pysähtyi mun viereen hetkeksi, niin sanoin yhden kerran jälki niin heti lähti liikkeelle ja löysi jäljen alun. Ajattelin mieluummin sanoa kehoituksen, kuin jos olisi tullut sitten hukkaa. Makaukset mentiin yli tällä kertaa harjoittelusta huolimatta, paitsi viimeisellä pieni pysähdys ja vilkaisu minuun. Viimeisellä osuudella sitten tuli haastetta, itse en huomannut enkä kuullut mitään erityistä, niin Ralph äkkiä määrätietoisesti lähti kapuamaan jyrkkää rinnettä poispäin jäljeltä. En kerennyt kieltää, kun oltiin jo täyttä vauhtia menossa eikä varmasti olisi auttanutkaan, siinä sitten aikamme kivuttua rinnettä, tuomari kutsui meidät takaisin ja se jännäämääminen oli sitten siinä. Kuulema metsäkanalintu lähti lentoon ja se kiinnosti Ralphia liikaa. Loppu menikin sitten taas ihan hyvin sorkalle, pikkaisen harmitti, kun ei olisi enää ollut pitkäkään matka. Sitten olikin siirtyminen opastettavalle jäljelle ja siitä suoriuduttuani sain luvan purkaa jäljen ja pääsin keräämään kanttarellit, jotka olin bongannut, muita sieniä en malttanut enää keräillä.

Arvosteluja, kun kuunneltiin niin olihan siellä riistahavaintoja ollut muillakin, joku lähti kauriin perään ja toinen taas tuoreiden hirvenjälkien perään, että sattuuhan näitä näköjään, tuuriakin tarvitaan mukaan. No tulos oli VOI2, tulos kuitenkin.

 

a) Jäljestämishalukkuus         4/6 p

b) Jäljestämisvarmuus            7/12 p

c) Työskentelyn etenevyys     7/10 p

d) Lähtö, kulmaukset, makakset   7/14 p

e) Käyttäytyminen kaadolla    3/3 p

f) Yleisvaikutelma                      3/3 p.

Pisteet 31/50 p  VOI2!

Koira hyvin ohjattuna jälkityöhön, jota tehdään maavainulla ja edetään reipasta vauhtia. Kaikilla osuuksilla tehdään joitakin pieniä tarkasteluita, muutoin jälkiuralla. Neljännellä osuudella jäljen tuntumasta lentoon lähtenyt metsäkanalintu vie koiran mielenkiinnon ja tästä 1. hukka. Jatketaan puhtaalta ja jälkeä pitkin kaadolle, joka kiinnosti. Makauksista kolme kävellään yli ja viimeisellä nopea pysähdys. 1. kulma, jolla katko, teettää runsaasti rengastuksia. Uusi suunta löytyy lopulta jalanjälkiin tukeutuen. 2. ja 3. kulma lähes jäljen mukaisesti.

 

Samana viikonloppuna pidettiin Sastamalassa Springerspanieleiden mejä mestaruuskoe. Siihen osallistuivat Ralphin tyttäret Ulla ja Valma. ” Ulla” Locust Dreaming Fantasy oli ensimmäisessä kokeessaan ja sai AVO1 tuloksen 42 p, sijoitus 2. ”Valma” Locust Dream The Pearl toisessa kokeessaan sai myös AVO1 tuloksen 44 p ja siirto VOI-luokkaan sekä avoluokan mejämestaruus!! Upeat tarkkanenäiset tytöt, onnittelut!

IMG_3346

 

Kuopiossa pidettiin samana viikonloppuna myös koiranäyttelyt, jonne sunnuntaina pääsivät myös Ralphin pennut. Rop-pentu oli ”Luna” Adatza´s Finally A Queen ja ”Lemmy” Adatza´s King of Rock oli Vsp-pentu. Onnittelut!

IMG_3348

IMG_3349

Raisiossa puolestaan 13.8 Rop-pentu oli ”Aida” Adatza´s British Empress”. Onnea!

IMG_3361

 

”Jekku” Adatza´s Royal Tail Shaker on harjoitellut jo tulevaa ammattiaan varten olemalla kyyhkyspassissa.

IMG_3357
Seinäjoen ryhmänäyttelyssä 14.8 ”Valma” Locust Dream The Pearl oli paras narttu 2 ja sai varasertin. Onnea! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s