Koiramaista juhlaa

16.7 lähdettiin kohti Someroa, jossa juhlittiin kasvattajan 40-vuotis kasvattaja taivalta. Ralphikin pääsi käymään kasvattajansa luona ekaa kertaa sitten hakemisen jälkeen, sillä koirat otettiin mukaan, kun kasvattaja oli järjestänyt kasvateilleen match shown:n. Sääkin muuttui aurinkoisemmaksi  ja päästiin aloittamaan juhlat hyvässä säässä. Tuomarina oli Sanna Kaven. Ralph sijoittui urosten toiseksi ja sitten neljä parasta urosta ja neljä parasta narttua kisasivat BIS-kisassa ja siinä sijoituimmekin hienosti neljänneksi. Arvostelu: ”Erinomainen tyyppi. Hyvät mittasuhteen. Tyylikäs, mutta maskuliininen kokonaisuus. Erinomainen koko. Kaunis täyteläinen pää. Erinomainen kaula. Vahva luusto. Hyvä eturinta ja rintakehä. Hieman pitkä lanne. Erinomainen liike ja karvanlaatu. Iloinen luonne.”

482A0079

482A0146

IMG_3342_

Match show:n jälkeen esitimme yllätysohjelman, johon olimme saaneet mukaan aivan mahtavan porukan ja kaikki heittäytyi niin upeasti mukaan rooleihinsa. Esitys meni paremmin kuin osasi odottaa ja kaikilla oli niin hauskaa, vatsalihakset kipeinä pitkän aikaan nauramisesta. Esitys oli siis lelukoiranäyttely, jossa tuomarina kasvattajamme. Ei tiedä jos tämä kokoonpano esiintyy vielä joskus jossain.

482A0368

Sitten siirryttiinkin sisätiloihin ruokailemaan, huikeat puitteet ja ruoat. Kuultiin myös puheiden pitoa ja muuten vaan mukavaa yhdessäoloa vietettiin. Päivän aikana tuli mukavia uutisia myös oikesta näyttelystä, Ralphin poika ”Paavo” Locust Dream The Rock oli käynyt Oriveden näyttelyssä ja tuloksena paras uros 2 sijoitus ja Serti ja siskonsa ”Valma” Dream The Pearl paras narttu 4 ja vara-Sert!

IMG_3290

Illalla lähdimme sitten ajelemaan kohti Hyvinkäätä, josta oli meille varattuna yöpaikka hotelli Cumuluksesta. Seuraavana päivänä olisi näyttely Mäntsälässä. Parkkipaikkaa piti aikansa etsiä hotellin takaa, mutta löytyihän se vihdoin ja viimein, opasteet olisi tosin ollut hyvä olla, netistä piti hotellin sivuilta käydä kuvaa katsomassa mistä P-paikat löytyy, no ensi kerralla osataan sitten suoriltaan mennä, on nimittäin huone taas varattuna. Kätevästi pääsimme ovikortilla takapihan kautta kulkemaan koirien kanssa, ei tarvinnut ihmisten seassa niitä kuljetella, sen verran yöelämä vilkasta siinä. Huone oli kiva ja äänetkään ei häirinneet vaikka keskustassa oltiin eikä käytäviltäkään ääniä kuulunut. Aamiainen oli ihan mielettömän runsas ja hyvä ja tuli taas haalittua kerralla niin paljon evästä, että eipä jaksanut kaikkea sitten syödäkään.

Näyttelypaikka oli upea nurmikenttä, sateen uhka oli olemassa ja mietittiin otetaanko teltta roudattavaksi, mutta jätettiin kuitenkin autoon ja pressu vaan mukaan. Onneksemme pääsimmekin sitten telttamajoitukseen ihan kehän laidalle. Sadetta ei onneksi sitten tullutkaan ennustuksesta huolimatta. Tuomarina toimi tanskalainen kasvattaja Jessie Borregaard Madsen. Hän ei Ralphista niin kauheesti tykännyt, mutta arvostelussa kuitenkin perusasiat eli rakenne oli kunnossa :). Sijoituimme valioluokassa neljänneksi eri:llä, mutta emme olleet sa:n arvoisia. Arvostelu: ”Male of correct size. Correct bite. Too prominent in cheek bones, too rounded eyes. Correct neck. Well developed in chest and body. Well angulated in front, nice strong bones. Well set tail. Strong back with correct tailset. Underline coat is not clipped to his advance. He could be more parallel in his movements, otherwise good reach.”

482A0578

Kotimatkalla kävimme vielä Hollolassa katsomassa Ralphin ja Selman poikaa ja poju sai vähän trimmausta ja näyttelyharjoituksiakin pidettiin. Tästä alkoikin meidän pienimuotoinen loma Ralphin kanssa näyttelyistä ja toivotaan että muuta mukavaa pääsisimme tekemään ja alkaahan se sorsanmetsästyskin kohtpuoliin elokuussa.

Ralphin lapsista ”Lemmy” Adatza´s Kig of Rock on käynyt harjoittelemassa mätsärissä ennen ensimmäistä oikeaa pentunäyttelyä ja olikin heti Bis3!

IMG_3333

Ja tytär ”Valma” Locust Dream The Pearl suoritti spenieleiden taipumuskokeen hyväksytysti. Valma olikin kolmas taipunut jo tästä pentueesta, onnea kovasti!

IMG_3338

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s