Mikkeli-Seinäjoki ajelua

Keksittiin taas lähteä pikkuturneelle 14-15.5 tai ehkä se meni enemmän minun piikkiin tämä koukkaus, nimittän lähdettiin ensin Mikkelin ryhmikseen ja sieltä sitten suunta Seinäjoen ryhmikseen. Koti olisi ollut niin houkutteleva matkalla, kun huomasi miten läheltä mentiin ohi loppujen lopuksi, mutta ei, suuntasimme vaan kohti sateista pohjanmaata. Mikkeliin mennessä aamulla sää oli poutainen, tosin hiukan tuuli välillä toi viileää ilmaa, mutta koirat tykkäsivät eikä meidän tarvinnut telttaakaan pystyttää. Kiva oli taas nähdä tuttuja ja nähtiin Ralphin lapsiakin siellä. Näyttelypaikkana oli mukava urheilukenttä, lyhyt vihreä ja tasainen nurmipohja, jossa isot kehät. Kyllä siinä kelpasi liihotella. Tuomari toimi Markku Kipinä. Ralph voitti urokset ja vastaan saimmekin Rop-kehään oman tiimin Charlotten. Lopulta Rop-ruusuke ojennettiin ilokseni meille. Arvostelu: ”Tyypiltään erinomainen, tasapainoisesti rakentunut ryhdikäs uros. Hyvä ylälinja ja häntä. Vahvaluustoiset hyvin kulmautuneet raajat. Hyväilmeinen maskuliininen pää. Purenta ok. Kaunis turkki. Liikkuu vaivattomalla askeleella. Miellyttävä luonne.” Arvostelun jälkeen otimme vielä kuvia niin voittoisasta kaksikosta kuin Ralphin tyttäristä Moirasta ja turistina olleesta Luna-pennusta.

IMG_3129

IMG_3137

Pikkaisen oli meidän kehä myöhässä, joten ryhmäkehätkin myöhästyivät. Ryhmä oli yhdistetty 6/8 ja emme sijoittuneet isossa ryhmässä. Äkkiä tavarat autoon ja auton nokka kohti Vaajakoskea, jossa ABC:lla pikainen syönti.  Matkaa pari sataa kilometriä vielä edessä ja sadekin alkoi, jota jatkuikin sitten perille asti. Yhtäkkiä muistinkin etten ollut ilmoittanut hotelliin myöhäisestä saapumisesta, onneksi sekin järjestyi ja saimme pitää varauksemme. Kello lähenteli jo 9 illalla, kun saavuimme Hotelli Lakeukseen. Olimme joskus vuosia sitten olleet siellä ja jäi positiivinen muistikuva, että viihtyisää ja ruoka hyvää. Huone oli tosi hieno, valosysteemitkin niin modernit ettei meinattu osata äkkisestään käyttää, piti rämpsytellä, kun sai monenlaisia, lattiaan, seinälle ja katolle, tunnelman mukaan voipi valita. Iso seinätelkkari, josta olikin kiva seurata Euroviisuja, joskin ennen loppuratkaisua uni vei voiton. Aamulla sitten uutisista katsomaan, että kuka voitti.

Maukkaan aamupalan jälkeen lähdettiin kohti Nurmoa, noin 8 km hotellilta näyttelypaikalle. Sää suosi vielä tässä vaiheessa, saimme teltan pystytettyä ennen sadetta, näyttely oli hiekkakentällä ja teltat sai vain toiselle laidalle, joten oli tiukkaa saada enää paikkaa vaikka olimme ihan ajoissa paikalla. Kahvion viereen saimme leirin, joten oman piknik-pöydän lisäksi muutakin evästä siis lähellä. Harvoin piknikkiä tulee pidettyä sellaisessa säässä, mutta kivaa oli napostella herkkuja. Tuomarinvaihdoksen myötä tuomarina toimi Hilkka Salohalla, hän ensimmäistä kertaa arvosteli rotuamme. Ralph oli toiseksi paras uros luokassa arvostelulla: ” Kooltaan ja mittasuhteiltaan sopiva uros. Kaunis pää. Hyvä purenta ja silmät. Kaunis kaula, ylälinja. Oikein kulmautunut. Hyvä runko, luusto ja käpälät. Hyvä karvapeite. Liikkuu hyvällä askeleella.” Urosten arvostelun jälkeen alkoi sitten se sade. Kotimatkalla poikettiin Tuurin kautta ja pikainen kauppakierros tehtiin. Jyväskylää lähestyttäessä sadekin loppui ja palattiin aurinkoiseen Itä-Suomeen 🙂 Kiva kesälomareissu oli kaikkinensa.

21.5 olivat Ralphin lapset näyttelyissä. Helsingissä kv-näyttelyssä poika ”Messi” Locust Dreams Are Wild voitti nuorten luokan ERI:llä saaden myös SA:n. Samaan aikaan Koski TL ryhmiksessä olivat Paavo ja Ulla. ”Paavo” Locust Dream The Rock oli paras uros 2 ja sai toisen Sertinsä! ” Ulla” Locust Dreaming Fantasy sijoittui paras narttu luokassa neljänneksi.

IMG_3141 (photo: Sari Tiirikainen)

Näyttelyistä pidetäänkin vielä muutama viikko taukoa ja jännätään vähän muissa merkeissä, ensimmäinen mejä-startti edessä voittajaluokassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s