Maaliskuun turnee

Nyt on polkaistu tämäkin näyttelyvuosi käyntiin, Jämijärvi 19.3 ja Korpilahti 20.3.16.  Jämijärvelle oli ihan kohtalaisesti matkaa, mutta onneksi kehät alkoivat vasta puolen päivän jälkeen niin ei ollutkaan aikaista lähtöä. Kauhistus valtasi, kun päästiin näyttelypaikalle, nimittän en ollut nähnyt koskaan niin pieniä kehiä missä olisi pitänyt askelia yrittää ottaa, liukas pohjakin vielä ja mitätön maton palanen edestakaisia liikkeitä varten. Kehä oli juuri sopiva vieressä oleville pomeranieleille, mutta ei todellakaan isommille. Onneksi niin sopivasti pomeranien arvostelu loppui ja saimme yhdistettyä nämä kaksi minikokoista kehää, niin tuli sitten kohtuukokoinen meidän rodulle, matonpalasia saatiin kaksi sitten peräkkäin ;). Liukastesuihkeet tassuihin ja menoksi, eikä tällä kertaa liukkaus sitten haitannutkaan meidän menoa, vauhdikasta iloista menoa Ralphilla, olisiko 3 kk tauko ollutkin hyvä asia. Tuomarina toimi Marja Talvitie, uusi tuttavuus hännänhuiskuttaja Ralphille ja kysyikin heti alussa siltä, että onko sinulla hauskaa, mitäpä siihen vastaamaan, näkihän tuon. Valioluokassa oli kovat kilpakumppanit ja iloksemme luokkavoitto sa:n kera ja lopulta sitten paras uros kehässä kolmas sija. Ei hassummin siis. Arvostelu: ” Aavistuksen pitkä lanneosa, kuitenkin erittäin hyvä tyyppi. Kovin pyöreähkö kallo, muuten hyvä pää. Hyvä kaula ja ylälinja. Niukat etukulmaukset, voimakkaat takakulmaukset. Erinomainen karvanlaatu. Liikkuu edestä löysästi, muuten hyvin”. Matkakumppani Charlotte ensimmäistä kertaa junioriluokassa upeasti paras narttu 4 ja vara-sertin. Hyvissä ajoin pääsimme lähtemään kohti Jämsää, jossa yövyimme hotelli Jämsässä, niin seuraavana aamuna oltiin jo suht lähellä näyttelypaikkaa Korpilahtea. Kiva hotelli, vaikka vähän häiritsi käytäviltä äänet, kun sattui yhtä aikaa joku nuoriso urheiluporukka, jotka juoksenteli käytävillä ja koirat vähän niihin reagoi haukahtamalla.

Aamulla saimme rauhassa heräillä, kun ei ollut kiire, kehät alkoivat taas puolen päivän jälkeen. Pikkupakkanen, joten odotettavissa maneesissa kylmää ja koirat olikin hyvien puettuna, kun saavuimme näyttelypaikalle. Ahdasta oli, mutta sopu sijaa antaa ja löysimmekin häkeillemme paikat, kun tiivisteltiin. Tuomarina taas uusi tuttavuus Ralphille ,Matti Luoso.  Nyt oli jo pikkasen liikaa vauhtia Ralphilla, etten meinannut perässä pysyä ja hiekka vaan pöllysi. Onneksi voitimme kuitenkin urokset. Pikku-Charlotte hurmasi tuomarin ja voittikin nartut ja sai sertin. Ralphin häkistä otettuani ihmettelin, miksi korvakarvat ja tassut märät sekä leuka, kaulan seutu. Häkin pohjallakin oli vettä. Häkissä ei ollut kuppia, jossa olisi voinut uida, joten ilmeisesti kuolannut sen verran. Pikakuivaus ja kehään vielä pyörähtämään. Matkakumppanit olivat siis vastakkain ja Ralphista VSP ja Charlotte ROP, Ralph osallistui myös kasvattajaluokkaan. Kasvattajaluokka oli lopulta BIS-1. Ralphin arvostelu ” Erittäin hyvän tyyppinen ja kokoinen uros. Hyvä pään malli, jossa riittävästi pituutta. Oikea purenta. Hyvä kaulalinja, luusto ja käpälät. Hyvä eturinta ja runko sekä kulmaukset. Liikkuu hyvin. Hyvä käytös.”

IMG_2938 (photo Tarja Hovila)

IMG_2941 (photo Tua Paassilta)

Ralph ei meinannut oman vuoronsa jälkeen asettua enää häkkiin, kuten monesti kun päässyt sieltä pois ja kehään välillä, ja haukkua louskutti alinomaan, otinkin sen sitten häkin ulkopuolelle rauhoittumaan ja tuntui, että karvat vaan kastui edelleen, suun seutu märkä koko ajan, tippoja vettä tuli peitolle koko ajan suusta. Hätä alkoi jo tulla, että mitä on tapahtunut, onko kaikki kunnossa, ei koskaan ennen ole kuolannut tuolla tavalla. Mietittiin juoksunartun mahdollisuutta lähettyvillä, ei kyllä koskaan ennen ole reagoinut narttuihin, en siihenkään oikein uskonut ja sitten välähti voisiko olla uusi nami, kanafile, jota annoin viikonlopun aikana ja jota ei ennen kokeiltu. Kotimatkalla ei enää kostunut pahasti ja kun pesin sitten illalla kaulan alueen, niin vaiva hävinnyt. Arvoitukseksi taisi tuokin sitten jäädä, ehkä kanafileet jätetään maistiaisista pois ja seurataan tuleeko jatkossa vastaavaa esille.

Nyt olisi vielä yksi hurmuripoika Ralphin ja Selman pennuista vailla harrastavaa kotia.

IMG_2943

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s