Messarin reissu -15

Vuoden suurin koiratapahtuma taas vuorossa Helsingin messukeskuksessa 5-6.12 ja sinnehän meidänkin seurueemme tottakai suuntasi kera neljän koiran, Ralph, Jasso, Dani ja Charlotte. Lähdimme matkaan perjantaina töiden jälkeen 2 maissa ja kaamea keli olikin saapunut pilaamaan matkaamme, lunta satoi aina lähelle Mikkeliä Haukivuorelle asti, jossa oli lumiraja ja sade muuttuikin sitten vedeksi. Kävimme vielä Hyvinkäällä kyläilemässä ja hotelliin Vantaalle Rantasipi Airportiin saavuimme puoli 10 maissa illalla. Siinä sitten koirien pesua ja siistimistä ja kello riensi lähelle klo 2 yöllä, kun sai unen päästä kiinni. Pojat olivat kovin virkeällä tuulella iltamyöhään, mistä sitä virtaa oikein riittää 🙂 Aamulla olikin aikainen herätys jo puoli 5, että ennätetään hyvin aamupalalle ja tähtäin olla 7 maissa messukeskuksessa, että saadaan hyvä paikka parkkihalliin. Aamupalahan hotellissa on todella runsas ja muutenkin oikein viihtyisä hotelli, koiramaksuakin meni vain 10 e huoneesta.

Olimme siis ajoissa parkkihallissa eikä tarvinnut kauaa jonotella, kun saimme tavaramme roudattua kehän laidalle ja sitten vasta koirien hakuun, päätimme ettei tarvitse tungoksessa vartioida koiriemme nenäkontakteja kennelyskäepidemian vuoksi. Jätimme Ralphin häkkiin odottelemaan omaa vuoroaan ja suuntasimme pentulauman kanssa yläkertaan niiden omaan puppy näyttelyyn. Ensin vuorossa siis Jasso ja Dani, jonka puikkoihin pääsin, kaksoisvoittohan sieltä sitten tuli ja molemmille kp, Jasson viedessä ykköspaikan. Charlotte tuli omassa luokassaan toiseksi kp:n kera myös. Jassosta tuli lopulta rop-pentu, joten iltapäiväksi luvassa taas tuloa yläkertaan ryhmäkehiin. Kiiruhdimme alakertaan takaisin, jossa juuri oli junioriluokka alkamassa,  tuomarina toimi Harri Lehkonen ja 52 koiraa oli ilmoitettuna, mutta näistä oli joitakin jäänyt pois sairastuttuaan kennelyskään. Junioriluokassa esiintyi Ralphin Paavo-poika, joka sai erinomaisen ja sijoittui luokassaan neljänneksi. Olin Ralphin ilmoittanut käyttöluokkaan välillä ja voitettiinkin luokkamme sa:n kera ja lopuksi upeasti paras uros 4! Hienolle tuntui sijoitus kyllä. Arvostelu: ”Keskikokoinen, vahva tyylikäs uros. Oikeat mittasuhteet päässä ja rungossa. Erittäin hyvät tasapainoiset kulmaukset. Kaunis ylälinja ja turkki. Erinomainen temperamentti. Etuaskel voisi olla hieman pidempi.”

IMG_2615

Sitten nartuissa esiintyi junioriluokassa Ralphin tyttö Ulla, joka ikävä kyllä oli saanut vesihännän aamulla. Esiintyminen ei niin hyvää ollut kuin aikaisemmin, mutta sai kuitenkin erinomaisen ja sijoittui neljänneksi. Hienot sijat tuli siis lapsille. Oli kiva seurata paljon upeita koiria monesta eri maastakin. Pentujen ryhmäkehät alkoivat siis iltapäivästä ja kyllä Jasso esiintyikin hienosti ja sijoittui ryhmässään kolmanneksi. Shoppailut tehty ja sitten olikin jo kiirehdittävä hotellille ruokailemaan, kun nälkä alkoi jo kurnia vatsassa vaikka toki meillä piknikkiäkin pidettiin kehän laidalla. Koirien pesua taas edessä, kun ulkona niin ikävän likaista ja sateista.

Sunnuntaiaamuna taas aikaisin reippaana suuntasimme messukeskukseen. Aikuiset 64 kpl(tosin näistäkin osa siis poissa) olivatkin nyt vuorossa aamusta ensin ja pennut vasta iltapäivällä. Tuomarina toimi englantilainen Frank Whyte. Ralphin lapset junioriluokassa Paavo ja Ulla molemmat saivat erinomaiset ja sijoitus neljäs, Ullankin häntä taas ennallaan ja meno oli taas iloista ja Paavokin aiheutti kylmiä väreitä minulle upealla esiintymisellään. Käyttöluokkaan ei ollut nyt ilmoitettuna muita kuin Ralph ja valioluokka olikin sitten suuri 15 kpl. No saimme erinomaisen ja sa:n, tosin tuomari oli aika eri-automaatti, vain yksi koira sai eh:n. Epätyypillinen englantilainen siinä suhteessa, että vaati juoksemaan tosi kovaa ja oli kuulema oikein hoputtanut, kun yleensä he pyytävät menemään rauhallisesti. Muuten oikein miellyttävä tuttavuus, Ralphillekin tuumasi, että hello sunshine 😉 Meille ei sijoitusta tullut paras uros luokassa tällä kertaa. Arvostelu oli tosin hieno: ” A dog of very good breed type, size & overall balance, strong & compact with good head proportions, lenght of neck & in very good conditions, like his free gait, holding firm outline & good outgoing temper.”

IMG_2616 (photo: Anne-Mari Kuvaja)

IMG_6500 (photo: Alex Waldvogel)

IMG_6489 (photo: Alex Waldvogel)

Adamant's Renaissance Man2 (photo: Aino Väyrynen)

Pentunäyttelyssä pääsin vuorostaan Jasson puikkoihin ja alkuun meillä sujui oikein hyvin, mutta sitten tuli joku hillumisvaihe ja loppujuoksu menikin sitten aika kehnosti, Jasso sijoittui toiseksi kp:llä veljensä Danin jälkeen. Charlotte oli omassa luokassaan kolmas ja lopulta Danista leivottiin rotunsa paras pentu. Isossa kehässä se pääsi kuuden joukkoon, mutta ei sijoitusta sitten tullut. Kotimatkalle hyvillä mielin kaikista hienoista sijoituksista, hiukan tosin väsy jo painoi, mutta matkalla viihdytimme itseämme seuraamalla kännykällä suoraa lähetystä messarista ja kasvattajaluokat erityisesti meitä kiinnosti. Ralphin kasvattaja oli edellisenä päivänä Bis3 ja toisena päivänä Bis1-kasvattaja, hienot sijoitukset isoissa 5000 koiran näyttelyissä. Näillä iloisilla uutisilla saavuimme Lahteen ABC:lle ruokailemaan, että jaksetaan loppumatka sateessa taivaltaa. Vielä olisi tälle vuodelle yksi rutistus jaksettava, sitten olisi tämä vuosi taputeltu. Ai niin, Ralph sijoittui vuoden kaunein springerspanielilistalla 5:nneksi, hieno vuosi takana.  Nyt sitten vielä jännityksellä odotellaan, tuleeko Ralphista jälleen isä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s