Jyväskylä x 2

Jyväskylässä järjestettiin kaksi kv. näyttelyä 21 ja 22.11.15, jonne siis suuntasimme mekin. Talvikin sitten saapui juuri sopivasti pilaamaan ajokelit, oli sohjoa ja liukasta ja sadetta. Lauantaiaamun ensimmäinen etappi alkoi jo kotipihasta lähtiessä huonosti, ihmeteltiin tavallista kovempaa ääntä ja ihan kuin auto ei kulkisi niin hyvin. Pysähdyttiin ensimmäisen kerran 2 km kohdalla ja ei mitään ihmettä huomattu, no tästä sitten puolisen kilometriä eteenpäin oli pakko pysähtyä vielä toisen kerran, kun auto ei meinannut pysyä tiellä ja arvattiin heti, että rengashan se meni. No puhelinta kouraan ja kutsumaan renkaan vaihtaja, mielessä jo kävi, että tähänkö reissu sitten tyssäsi. No odotellessa sitten toista puheluaKristalle, että pikkasen myöhästytään. Rengas saatiin sitten kuitenkin suht nopeasti paikalleen, kesärengas tosin, niin pikkasen ajeltiin sitten varovasti kohti Pieksämäkeä, puolisen tuntia meillä sitten aikataulu petti sovitusta. Jyväskylään päästyämme jouduimme jonottamaan tuskallisen kauan, parkkihalliin oli tarkoitus päästä ja paikkoja olikin vielä 50, mutta kun sitten päästiin parkkihallille asti, niin luki TÄYNNÄ. Taisi päästä muutama iso voimasana suusta :), mutta onneksi kuitenkin päästiin suht lähelle ulkoparkkiin, koiralle äkkiä kurahaalari niskaan ja menoksi.

Kehä oli aika pieni, samankokoinen kuin viereinen kehä chihuahua koirilla, matto oli hyvä eikä ollut liukas. Tuomarina toimi norjalainen Karl Eddie Berge. Ralph oli valioluokassa ja sijoittui siinä erinomaisella kolmanneksi, mutta tuomari ei antanut sa:ta. Arvostelu: ” 3 y. Nice shape of head, but expression is disturbed by ears going up in skull. Correct teeth. Nicely set neck. Strong topline. Well angulated. Strong in body & bone. Moves with good reach & drive. Could have better coat quality. Happy temperament.”  Päivän pelastus oli Ralphin tyttö Ulla, joka kisasi junioriluokassa. Ulla voittikin luokkansa saaden myös sa:n ja isossa laadukkaassa paras narttu luokassa sijoittui lopulta neljänneksi ja sai ensimmäisen sertinsä. Ei paljoa tytössä vielä hapsuja ole, mutta tuomari selvästi siitä tykkäsi.

FullSizeRender

Kotimatka sujui taas varovasti huonossa kelissä etenkin Pieksämäeltä kotiin päin. Sunnuntaiaamuna ei sitten tarvinnut lähteä ihan niin ajoissa ajelemaan. Kyllä oli yön aikana lunta kertynyt, niin että mietittiin miten meidän auto kapuaa muutaman ison mäen ylös näillä pikkuteillä, kun ei ollut aura vielä kulkenut. Nyt olimme saaneet kuitenkin edellisiltana kesärenkaan tilalle vanhan kuluneen talvirenkaan. Olihan aika matka. Jyväskylään saavuttuamme isommat ruuhkat olivat jo hävinneet tietysti kaikki lähiseudun parkit jo täynnä, joten jouduimme vähän etäämmäksi parkkihalliin. Onneksi ei ollut häkkiä raahattavana, kun jätimme sen edellisiltana jo näyttelypaikalle kehän laidalle odottelemaan.

Sunnuntain kehä olikin sitten kahdesta kehästä yhdistetty, joten koirat pääsivät kunnolla liikkumaan. Tuomarina toimi edellispäivän tuomarin vaimo Vibeke Paulsen, amerikancockeri kasvattaja. Ralph oli valioluokan neljäs erinomaisella, mutta ei muuta sitten. Arvostelu: ” 3 år gammal hane. Maskulin huvud som gärnä kunde haft mer drag. Bra ögön. Utm. hals, manke o rygg. Bra kors o svansansättning. Utm. förbröst. Härlig stark kropp. Välvinklad. Beväger sig parallelt fram o bak. Bra framsteg, kunde gärnä tagit ut bättre steget fram o bak. Utm. päls o färg.” Ralphin tyttö Ulla sijoittui erinomaisella luokassaan toiseksi. Ralph pääsi myös harjoituskappaleeksi eräälle nuorelle handlerille ja hyvältä näytti sivusta seuranneena. Parkkihalliin meno olikin sitten tuskaisampaa raahaten häkkiä ja tavaroita 9. kerrokseen rappuja pitkin kulkien.

IMG_2576 Photo: Tua Paassilta

IMG_5973Photo: Alex Waldvogel

Kyllä oli Ralphista kiva päästä kotiin, auton takaluukun kun aukaisi, niin ampaisi hankeen heti juoksentelemaan ja hepuloimaan. Toisaalta on ihanaa, kun on lunta, koiratkin pysyy puhtaampana, mutta tien päällä autoillessa ei sitten niin kivaa. Nyt joulukuussa sitten loppurutistukset tälle vuodelle ja vähän hotellielämääkin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s