Sorsastusta

Päästiin Ralphin kanssa vihdoinkin katsastamaan näkyisikö sorsia, oli kivan pilvinen ilta pitkästä aikaa niin kannatti lähteä järvelle ja toivoa että linnut olisivat liikkeellä. Lähdettiin veneellä ja Ralph ensimmäistä kertaa kyydissä, hienosti osasi kuitenkin olla. Saimme vähän matkaa soudeltuamme yhden linnun tähtäimeen, mutta jostain syystä vene taisi liikahtaa ja hutihan se meni. Tuon laukauksen seurauksena lähti sorsia pilvin pimein läheiseltä sorsalammikolta/lahtauspaikalta, mutta lähtivät lentämään korkealle väärään suuntaan. Soutelimme sitten rantaan ja kävin korkeaa ruohikkoaluetta läpi Ralphin kanssa, mutta ei löytynyt sieltä mitään. Paluumatkalla soudeltuamme ruohikon laitaa, katse kiinnittyi, että jokin nökötti siellä kaislikossa. Aika lähelle päästiin ja kävi ilmi, että kuollut sorsahan se oli. No päätimpä kokeilla miten Ralphilta onnistuisi veneestä lähtö noutoon. Linnnusta Ralph saikin hyvän vainun ja kovasti yritti lähteä veneestä kunnes onnistui ja haki linnun. Ensin totuttuun tapaan meinasi lähteä viemään rantaan, mutta kutsuttuna lähti tuomaan saalista kuitenkin veneeseen. Huomasin ettei lintu ollu kovin tuore ja en ottanut sitä ensin pois vaan nostin Ralphin niskasta veneeseen. Lintu tippui ja kurkistin veneen laidan yli mutten nähnyt sitä, mutta sitten Ralph kurkotti ja sai otteen pyrstöstä ja yritti saada linnun veneeseen, oli sen verran jo ”laho” että jäi vaan pyrstösulat, mutta uusintayrityksellä kiskoi sen kuitenkin laidan yli veneeseen. Se haju oli ihan kauhee ja onneksi oli pussi mukana johon sen sai työnnetty, en ois voinut luovutuksessa ottaa käteen, oli varmaan jo viikon vanha aloituspäivänä ammuttu. Pitää kuulostella, kun sorsalammikon ”netsästäjät” tulevat seuraavan kerran niin lähdetään keräämään haavakot sitten ajoissa pois. Nyt on puhdas pesty koira tyytyväisenä unilla reissun jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s