Sateinen Lapinlahti 13.6.15

Kotoa kun lähdettiin aamusella niin aurinko paistoi mukavasti, mutta kun katsoi sääennustusta Lapinlahdelle näyttelypaikalle, niin huonolle näytti sää, sadetta koko aamupäiväksi. Varustus sitten sen mukainen, telttaa, pressua, lämmintä päälle. Näyttelypaikka oli asfalttipihalla, niin ongelmaksi tulikin sitten, että minnekäs teltta pystytetään. Onneksi löytyi juuri meidän teltalle mentävä aukko, saatiin edes puoliksi kiinni maahan ja toinen puoli sitten jäikin asfaltille. Iltapäivästä sitten, kun alkoi tuulemaan, niin kiinnitys trimmauspöytään.

Tuomarina toimi venäläinen Ekaterina Senashenko, oli oikein miellyttävä tuomari, käsitteli koiria mukavasti ja tutki tarkkaan ja kertoi esittäjille hyvät ja huonot puoletkin suullisesti. Kehät olivat täynnä vesilammikoita ja koirat niin märkiä, että ei karvoilla kyllä koreiltu. Ralph voitti valioluokan kuten oli myös sitten paras uros. Sitten jännättiin miten kaveri Estelle pärjää nartuissa ja hyvin pärjäsikin, tuloksena paras narttu sertin kera ja näin siitä tuli myös Suomen ja Venäjän valio. Näinpä tämä kaksikko oli sitten vastakkain rotunsa paras kisassa. Ralph oli lopulta Rop tuomarin sanoin Super Mover! Ja kommentoi vielä, että tehkää jotain turkille ennen ryhmäkisaa :). Olihan se tosi tosi märkä, siinpä sitä urakkaa sitten olikin, että miten saa kuivaksi, mutta onneksi oli useampi tunti aikaa keksiä toimenpiteitä. Arvostelu: ”Good type. Well balanced male with excellent proportions of the head, level topline. Correct angulations and movement. Excellent coat.”

IMG_1777_1 (Photo:Piia Lind)

Turkkioperaatioon piti siis keksiä jotain kuivausmenetelmiä. Onneksi Kristalla oli autossaan iso pyyhe, niinpä sitä sitten varmaan tunti trimmauspöydällä vuorotellen pöyhittiin pyyhkeellä ja harjalla enimpiä vesiä pois, sitten silkkimanttelia ja back on trackia päälle, häkkiin kuiva peitto ja toivottiin, että ennättäisi kuivua. Sääkin alkoi sopivasti seljetä ja aurinko pilkahdella ennen ryhmäkehiä ja häkistäkin ulos tuli sitten kuiva ja lämpimän tuntuinen koira. Ryhmätuomarina oli joku venäläinen tuomari, mutta hän ei sitten valinnut meitä jatkoon, joten pääsimme kotiin voittoisan kaksikkomme kanssa.

Mejäkokeeseen emme sitten valitettavasti saaneet paikkaa, joten nyt pitäisi katsella kalenteria taas uusin silmin ja saada vaikka elokuulle paikkaa. Puntariin siis näyttely vai mejä, siinäpä miettimistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s