21-22.3.15 Lahti-Korpilahti viikonloppu

Aurinkoinen keli suosi meitä Lahteen suunnatessamme, pikkasen kiire meinasi tulla lopussa, kun autokin piti jättää aika kauas, mutta hyvin sitten kuitenkin ennätimme kehän laidalle. Tuomarina oli norjalainen Leif-Herman Wilberg ja Ralphin olin ilmoittanut vielä käyttöluokkaan. Tuomari tuntui tykkäävän ja voitettiinkin oma luokkamme ja paras uros luokassa sijoituttiin sitten hienosti toiseksi ja saimme varacacibin. Arvostelukin oli hieno: ”Excellent type, size & proportions. Very nice masculine head. Excellent neck & topline. Good croup & tail. Correct angulations. Well shaped & developed body. Good bone & feet. Excellent coat & condition. Typical efficient movement.”

Ralph esiintyi taas oikein mallikkaasti ja iloisesti häntä heiluen, välillä oli vaikeuksia seisottaessakin pitää siitä kiinni. Nyt ei mennyt onneksi sähellykseksi tuo innokkuus, kun viimeksi käytiin näyttelyssä tammikuussa, niin aina pieni jännitys esittäjällä, miten päin mennään.

(kuvat Jyrki Kauhanen)

IMG_3635

IMG_3639

IMG_3636

IMG_3670

Pääsimmekin ihan ajoissa kotimatkalle, kun seuraavana aamuna oli vuorossa Korpilahti, tiedossa kylmää keliä. Paikkana oli maneesi ja kylmä todellakin oli, ulkona tuuli sen verran, että sisällekin välillä puhalteli kylmästi. Koirat eivät tainneet niinkään kärsiä, kun niille laitettiin manttelit päälle ja paksuja alusia häkkiin. Onneksi aloin purkaa Ralphia paketista jo pikkasen ennen omaa vuoroa, nimittäin pikku paniikki iski, kun otin alimmaisen näyttelymanttelin pois. Ralphin kaula molemmilta sivuilta oli ihan violetti, ei voi olla totta, jo toisen kerran, Ruotsin reissulla koettiin tuo järkytys aiemmin. No nyt ei ollut aikaa pesuihin ja paniikki nousi mielessäni voinko edes mennä kehään. Onneksi viereen sattui ystävällinen tuttumme, jolla oli kuivashampoota mukana ja sillä saimmekin suurimman osan väristä pois. Seuraava ostos taitaa olla tämä tuote, onhan se jo mielessä aiemminkin ollut, mutta nyt se on hommattava näyttelykassiin vakiovarusteeksi. Ralphilla oli erittäin hyvä show vire päällä ja oli menoa ja meininkiä. Tuomarina oli Tanya Ahlman-Stockmari, hänellä kävimme messarissa v. 2013 juniori-ikäisenä paras uros luokassa sijoittuen hienosti toiseksi, mutta arvostelua emme häneltä silloin saaneet, kun juniorit arvosteli toinen tuomari silloin. Joten jännää oli mitä hän sanoisi, kun rodun alkaessa arvosteluasteikko oli laaja, H, T ja EH. Meitä oli valioluokassa kaksi ja molemmat saimme ERI:n, mutta Ralph oli ainoa, joka sai myös SA:n, joten siitä tuli näin paras uros. Nartuissa tulikin sitten jo enemmän ERI:ä ja SA:ta. Ralphista tuli lopulta Rotunsa paras. Harmittavasti kuviin en saanut sitä enää seisomaan ryhdikkäästi, liekö pohja ollut epätasainen vai herpaantuiko mun kädet kylmyydestä 😉 Arvostelu: ”Maskuliininen, hyvänkokoinen uros. Oikeat rungon mittasuhteet & kaunis ylälinja seistessään. Oikeailmeinen pää. Hyvä kaula & säkä. Hyvin kulmautunut edestä. Tilava runko. Hyvä karvapeite. Hyvä häntä. Liikkuu hyvin.”

 

IMG_2395(kuva Susanna Pohjola)

Odottavan aika oli pitkä, kun kylmyys hytisytti ytimiä myöten ja odoteltiin ryhmien alkua. Alku kesti ja kesti, mutta sitten Ralph pääsi purkamaan akkujaan ja juoksemaan yhdistetyssä 7/8 ryhmässä, jossa taisi olla parikymmentä koiraa. Krista onneksi älysi ottaa videota muistoksi, kun pääsimme jatkoon ja Ralphin juoksukin osui aikalailla nappiin, ainakin hihnan päähän tuntui hyvälle. Sijoituimme hienosti neljännelle sijalle!

IMG_2397 (kuva Milja Holländer)

 

 

Onneksi se luvattu lumisade ei vielä haitannut paluumatkaamme vaan vasta illemmalla se takatalvi sitten iski ja nyt maanantaina lunta vaan tulee ja tulee. Ou nou, juuri kun pääsi aurinkoisen kevään makuun niin nyt taas otettiin takapakkia. Ralph taas nautti, kun pääsi purkamaan viikonlopun aikana kerääntynyttä energiaansa kunnon lenkille, se vaan juoksi ja juoksi edestakaisin välillä saaden hepuleita. Hassu koira.

Seuraavaksi kouluttautuu emäntä taas mejän saloihin, pitäisi saada varmuutta ja rohkeutta lisää jälkien tekoon ja opastukseen, ehkä sitä löytyy Savon Nuuskujen mejä-kurssilta tai sitten ei. Ensimmäisen koeilmon aikakin olisi pian, saa nähdä mahdutaanko mukaan, HUI!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s