Lokakuun kuulumiset

Vielä ennätettiin tehdä Ralphin kanssa yksi lyhyt jälkiharjoitus ennen lumien tuloa. Tässä lyhyellä 400 jäljellä tarkoituksena oli vaan painottaa makausten merkkausta ja nyt kaikki opittu jääkin sitten aivoihin tallentumaan talven ajaksi, toivottavasti. Kokeilin samalla enoni kypäräkameraa, olisiko hyödyllistä joskus ottaa treeneihin mukaan, niin näkisi jälkeenpäin, että miten se jäljestys oikein sujui. Olihan se ihan kiva laite, epätasaisessa maastossa tottakai vähän pomppivaa kuvaa, mutta muuten laatu ihan kelpo. Tässä linkki videoon http://m.youtube.com/watch?v=mSH_zNaDIeM . Kävimme Kristan kanssa Mejä-kurssillakin Suonenjoella lokakuun puolessa välissä ihan vaan ilman koiria, vähän teoriaa ja jäljen tekoakin opastettuna. Oli hyvin antoisa kurssi, paljon uutta asiaa tuli. Kiva päivä, vaikka vettä satelikin kovasti koko päivän.

Springerspanielit yhdistys järjesti metsästysnäytöspäivän Mouhijärvellä lokakuun lopulla ja tietysti sinnekin meidän piti päästä. Harvoin on tilaisuutta nähdä miten oikeasti springerin kuuluisi työskennellä. Olikin paljon kiinnostunutta porukkaa paikan päällä. Aluksi meille kerrottiin yleistä asiaa miten koiraa koulutetaan pennusta lähtien ja kysymyksiä esitettiinkin monenlaisia. Näytöksessä olikin mallikoirina turboja eli metsästyslinjaisia englannisspringereitä, monen ikäisiä ja tasoisia. Sitten siirryttiin ulos, jossa näytettiin miten nuoren koiran kanssa harjoitellaan lähellä olemista, pillin käyttöä, ohjauksia ja istumista riistan pudotuksessa. Autoilla jatkettiin sitten vielä vähän matkan päässä olevalle peltoaukealle, jonne oli aiemmin viety kasvatettuja fasaaneja, joten pääsimme näkemään ihan oikeaa metsästystilannetta. Huikeeta oli nähdä se koirien into ja vauhti ja etenkin tottelevaisuus. Fasaanitkin löytyivät ja koirat pääsivät hakemaan saalista. Yllätti nähdä, että koiran etääntymismatka ei ole oikeesti kovin pitkä ampujasta, millä etäisyydellä siis pystyt linnun tiputtamaan, ei ole hyötyä paljon koirasta, joka etääntyy liian kauaksi. Pysähdys oli siis tärkeää, kun lintu pyrähtää lentoon, ettei lähde perään ja joudu tulilinjalle. Koiraa ei päästetty noutoon, jos yhtään meinasi lähteä perään, lintuhan olisi ollut se palkka. Paljon päässä pyörii ajatuksia ja haaveita kouluttaa koiraansa tuohonkin suuntaan.

Aiemmin mainitsemaani uutiseen Ralphin tyttöystävästä, sain iloisen puhelinsoiton tässä parisen viikkoa sitten, Ralphista tulee isä joulukuun alkupuolella ja Pippasta onnellinen äiti. Toivotaan onnellista odotusta koko perheelle.

64338_961626890519752_1716175817045768046_n

Pippa on CIE FI LV MVA FI JVA Adamant´s Let Me Dream Again

kuva (1)

 

Näyttelyrintamalla pientä heräämisen merkkiä, Jyväskylän kv näyttely lähenee ja sitten marraskuun lopulla olisi tiedossa Minskin reissu. Ensi vuosi taitaa ollakin aika kiireinen, suunnitelmia on kovasti sekä näyttelyihin että muuhun toimintaan.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s