Ihana syksy

Nyt kun vietetään jonkin sortin näyttelytaukoa, niin Ralphin kanssa on aloitettu mejän opiskelu. Ensimmäisellä jälkikerralla oli meillä vauhtia vähän liikaa ja hiukka oli poju tohkeissaan. Välillä tehtiin hyviäkin suoria pätkiä ja hirvensorkka löytyi, jota myös kannettiin metsästä pois. Toisella kerralla seuranamme oli myös hirvikärpäset, yök, mutta olimme onneksi varustautuneet verkkopaidoilla ja saimme olla suht rauhassa ja keskittyä vain jäljestykseen. Tällä kertaa jälki olikin vähän pidempi aika haastavassa maastossa ja sujui jo paljon paremmin. Kulmia ja makauksia olisi voinut merkata paremmin vaikka nekin meni ihan ok. Hieman jarrutusta tarvitaan vielä.

IMG_1857.JPG

Vielä ennättää syksyn aikana tekemään muutaman harjoituksen, jos kelit pysyvät näin hyvinä. Ralph on päässyt myös sorsastukseen mukaan pari kertaa, aika vähän täällä päin on näköjään sorsia, kun tuossa lähettyvillä muutama metsästäjä lahtaa niitä syöttöpaikalla, joten ollaan jääty ilman saalista. Nyt onneksi kanalintuja näyttäisi metsässä olevan kohtalaisesti ja tänään Ralph pääsikin ensimmäistä kertaa mukaan. Yhden ylösajon tekikin hakkuuaukon reunasta, mutta harmittavasti niin lähellä kuusitiheikköä ettei pyssymies ennättänyt reagoida ja onneksi kerkesin sitten pillillä kutsua pois ettei päässyt karkaamaan perään. Kyllä tarkkaan sitten nuuski häntä vispaten sen paikan, mistä linnut lähtivät. Tehtiin muutama muukin näköhavainto matkan aikana, joten eiköhän me mennä taas uudestaan joku päivä.

Onneksi on monenlaista riistaa pakkasessa, niin voi välillä niilläkin harjoitella. Se kun on niin kivaa ainakin Ralphin mielestä.

IMG_1831.JPG

IMG_1838.JPG

IMG_1827.JPG

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s