Matkalla pohjoiseen

Jotain reissua piti kehitellä loppukesään ja sopivasti löytyikin Pohjois-Ruotsista Överkalixin kaikkien rotujen näyttely. Harmillisesti sääennuste näytti huonoa ilmaa ja kylmää pohjoiseen. Matkaan lähdimme perjantaiaamusta Kristan, Selman ja Ralphin kanssa ja Kuopion pikkushoppailujen jälkeen ajeltiin ensin Uljuan altaille, tottakai koiria piti siellä kuvailla ja sitten ajeltiin Kemiin, jossa kyläiltiin ja ihasteltiin springerineitosia. Tästä ei ollutkaan sitten enää pitkä matka rajalle ja pääsimme taas shoppailemaan Haaparantaan. Kunnon vesisade yllätti meidät Torniosta lähtiessä kohti majapaikkaa lähelle Ylitorniota, ei paljon kylttejä näkynyt. Aavasuvanon majat oli siis majapaikkamme seuraavat kaksi yötä. Rajalle oli matkaa vain 580 metriä eli tämä oli toinen rajan ylityspaikka meille tällä reissulla.
IMG_1771-0

IMG_1782-0

IMG_1785

Majapaikkana oli kiva pikkumökki, mökki oli jaettu neljään pieneen yksiöön, pienuus oli kyllä tiedossa, mutta säästöbudjetilla mentiin. Alkuun taisin kyllä olla vähän että öööö, hmmmm,  mutta hyvin mahduttiin koiriemme ja tavaroiden kanssa. Kaikki perusjutut, oma kylppäri ja minikeittiö, mitäpä muuta sitä tarviikaan. Hyvin tunnelmallista oloa 😉

IMG_1799

Näyttelypäivään lauantaina ei tarvinnut aikaista herätystä, kun näyttelypaikalle oli noin 50 km ja kehät alkoivat vasta 12 maissa. Kehät olivat nurmikentällä ja aamun kolea sääkin alkoi väistyä ja juuri kun springerit alkoivat, niin aurinkokin alkoi paistaa ja lämmittää mukavasti. Tuomarina oli Agnes Ganami Kertes Israilista, paljon Suomessakin arvostellut iloinen tuomari. Ralph esiintyi taas iloisesti ja vauhdikkaasti ja voitti avoimen luokan ja oli myös lopulta kolmesta SA:n saaneesta uroksesta paras. Saimme jippii Sertin ja nyt meillä on uusi Ruotsin näyttelyvalio, vaihtuihan se kesällinen vara ihan aidoksi sertiksikin :). Nartuissa olikin sitten useampi suomalainen koira lähtenyt matkaan. Ruotsalainen paljon menestynyt narttu voitti ja toiseksi tuli Ralphin kennelkamu Iita, josta tuli sertillä myös valio ja neljänneksi tuli myös suomalainen veteraanikoira, Selma tuli tällä kertaa ”viidenneksi”, joten ensi vuonna päästään taas reissuun.  Rop-kehässä Ralph hoksasi tämän ihan ruotsineidon ja oli alkuun vaikeuksia lähteä juoksuun, kun piti kurkkia välillä taaksepäin, mutta meni kuitenkin suht hyvin, kunnes tuomari halusi nähdä vielä meidän juoksevan nartun perässä. Se menikin sitten vähän kiirehtimisen puolelle. Liekö sitten vaikuttanut enää vai oliko tuomari jo päätöksensä tehnyt aikaisemmin, mutta narttu voitti ja me olimme Vsp. Hieno arvostelu: ”Good Quality, excellent in balance&showing. Good masculine head, exc. attitude, exc angulation. Very pleasing coat. Showing strong movement”.

IMG_1803

IMG_1805

IMG_1804

IMG_1797

Ihana sää jatkui vielä majapaikassakin ja kävimme rannalla kuvaamassa koiria ja ne saivat irtikin juoksennella viheralueella. Iltapäiväunetkin ennätettiin ottaa, jotka meinasivat tosin jatkua turhankin pitkään, kun kello ei soinutkaan, onneksi jokin ääni sitten herätti. Ihana kun sai nukkua seuraavana aamunakin kaikessa rauhassa, ei ollut mihinkään kiire ja sai omaan tahtiin sitten tehdä lähtöä ja pakkailla autoa. Kiva paikka oli ja voipi uudestaankin mennä, jos tuonne päin ajellaan. Kotimatkalla sitten oli kaikenlaista säätä, rankkasadetta, tihkuttelua ja auringonpaistetta, mutta matka meni ihan rattoisasti taas poiketen Haaparantaan shoppailee ja pikkupysähdysten merkeissä. Kesänäyttelyt oli nyt tässä ja nyt syksylle kehitellään jotain kivaa ja jotain vähän erilaistakin toimintaa kuin näyttelyitä.
IMG_1807

IMG_1806

IMG_1808

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s