Vastoinkäymisten viikot

Nyt alkaisi riittää jo vastoinkäymiset koirien kanssa. Ensin Ralph sai vesihännän juuri ennen Venäjän reissua ja sitä paranneltiin ja suojeltiin kylmyydeltä vielä viikko, mutta kuinka ollakaan, kun piti valmistautua Juvan näyttelyyn lähtemistä niin edellisenä päivänä sai anturansa halki ja näyttely jäi käymättä. Tassua paranneltu viikko ja sukkaa ja teippausta jalkaan ennen hihnalenkkejä. No, kun ei päästy näyttelyyn, niin koitti vapaa viikonloppu ja lauantaina teinkin Albertille metsään damihakua, kun se on niin rakasta touhua sille. Illasta huomasin sitten sisällä, että ihan kuin ei näkisi kunnolla. Silmät vähän punoittivat ja vetistivät. Seuraavana päivänä sitten seurasin vieläkin tarkemmin sen käytöstä ja huoli lisääntyi pikkuhiljaa. Maanantaina sitten tilanne oli taas edennyt huonompaan, ulkona alkoi liikkuminen olla epävarmaa ja näki selvästi huonosti eikä uskaltanut irti enää lenkkeillä. Silmät muuttuneet ihan oudon värisiksi, jotenkin kuulaat siniharmaat. Onneksi saimme Kuopioon ajan silmälääkäriin torstaiksi, sillä näkö kokonaan poissa. Eläinlääkärin ensimmäinen ajatus pelkästään paljain silmin katsottuna, että olisi glaukooma, silmänpainetauti. Kauhistus jo pelkkä sanakin. Sitten silmät tutkittiin perusteellisesti ja silmänpaineetkin otettiin. Normaalisti paineet ovat alle 20, niin Albertin olivat hienoisesti koholla 30, oli kuulema hyvä asia ettei enemmän, sillä helposti 50:kin olisi voinut olla. Onneksi ei hankaa silmiään eikä kivuliaan oloinen ja lopulta ei ollutkaan enää varmaa tuo diagnoosi. Kuulema toivoa olisi ja saatiin kahdenlaiset tipat aamuin illoin laitettavaksi, kortisonia ja toinen painetta alentamaan. Viikon päästä menemme sitten kontrolliin ja olemme ehkä taas viisaampia. Glaukooma olisi pelottava sairaus, jota kuulema eläinlääkärin mukaan tällä rodulla on runsaasti ja etenkin vanhemmilla koirilla, niin täytyy toivoa, että tämä meidän vaiva olisi jotain muuta. Katsotaan päivä kerrallaan ja miten lääkkeet tepsii.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s