Pönttökamera vaikenee …

Juhannusaattona aamulla ja päivällä kaikki 7 poikasta olivat virkeitä ja liikkuivat pesän ulkopuolella ja vanhemmat kantoivat ruokaa ahkerasti. Kova sirkutus kuului ja oli hienoa seurata niiden innokasta liikehdintää.

20140622-144955-53395266.jpg

Mutta sitten juhannusaaton iltana tuli käänne huonompaan, enää pari poikasta oli ruokaa vailla ja loput olivat menneet pesään suojaan. Emä syötti tässä vaiheessa näitä äänekkäitä paria ruokailijaa. Lauantaiaamuna enää ylsi poikanen oli virkeä ja näytti, että se ainakin syö hyvin ja selviää. Sen kaveri menehtyi päivän aikana. Sunnuntaiaamu valkeni surullisissa merkeissä, ainoa poikanen ei enää sirkutellut ja ollut ruokaa vailla eikä vanhempia aamulla näkynytkään. Sitten jossain vaiheessa päivää emo ilmaantui monta kertaa tarjoamaan syömistä, pomppi ulos ja sisään pönttöön, mutta poikanen ei enää reagoinut ja avannut suutaan. Hieman kuitenkin liikkui ja hengitteli. Sitten iltapäivällä loppui viimeisetkin voimat ja poikanen menehtyi ja emokin taisi sen todeta, kun kävi pesällä viimeisen kerran poikasen luona. Ensin luulin, että viileät säät ovat huonontaneet ruuan hankintaa kaikille poikasille, mutta nyt kun kaikki menehtyivät yllättäen ja aika nopeasti, niin epäilys herää jostain taudista. Kurjaa, kun 2 viikkoa melkein ennättivät elää ja olisi enää 1/2-1 viikkoa ollut aikaa, niin olisivat päässeet jo pesästä pois. Kyllä se tippa melkein silmään tuli, kun näitä on seurattu useita viikkoja ja iloittu poikasten kuoriutumista ja kehitystä ja sitten kävi näin. 😦

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s