Vuoden viimeiset näytelmät

Juuri, kun oli toipunut Tukholman reissusta pari päivää, niin lähdin Ralphin, Kristan ja Ilonan kanssa Helsinkiin messarin kolmipäiväiselle näyttelyreissulle 13-15.12. Lähdimme torstaina suuren tavaramäärän kera kohti Pieksämäen juna-asemaa. Pikkasen pelotti, että miten saadaan tavarat junaan ja junasta pois ajoissa, jos vaikka juna lähtee matkaan ilman, että huomaa meitä tavaroinemme ;), no toinen heitti tavaroita junaan, kun toinen otti niitä vastaan. Koirat matkusti hyvin, jopa ensikertalainen Ralph, luulin, että sählää ja säätää koko reissun, mutta osasi makoilla jalkojeni juuressa koko matkan Pasilan asemalle saakka. Pasilan asemalta suuntasimme sitten hotelli Pasilaan kävellen ja vetäen suurta tavarakuormaa perässä tuulessa ja tuiverruksessa. Matka ei ollut pitkä, mutta tuossa kelissä tuntui kyllä siltä. Paljon oli tämänkin reissun aikaansaamiseksi ongelmaa jo hotellienkin puolesta, että oli ihanaa päästä perille ja nähdä meidän upea huoneemme, hiukka luksusta arkeen 😉

IMG_1111

Huoneeseen asettumisen jälkeen lähdimme käymään alakerrassa Sevilla-ravintolassa syömässä ja pitihän se siinä välissä kun ruoka oli tilattu, niin käydä varmistamassa, että pikkuherra Houdini on pysynyt häkissään, ihan vain varmuuden vuoksi. Ja ruoka oli niin hyvää espanjalaistyylistä ja koirakin oli vielä tallessa, joten tyytyväisinä nukkumaan ja odottamaan perjantaiaamua ja navikointia näyttelypaikalle.

Aamupalan jälkeen lähdimme melko pirteinä kävelemään noin kilometrin matkan messukeskusta kohti, samalla koiratkin sai hyvää aamulenkkiä, tuuli tosin meinasi viedä tukankin päästä, mutta perille päästiin. Perjantaina oli Helsingin voittaja näyttely ja rotuamme oli paikalla 72 kpl ja tuomarina slovakialainen Robert Kanas. Ralphin sijoitus junioriluokassa ERI3 arvostelulla ”16 m old male, correct size, very good body proportion, excellent outline when standing. Bit heavy lips, veri nice topline, well set tail, well developed ribcage for age, prefer better shoulder blade, excellent angulation behind, good coat, prefer better movement in front.”  Oli paljon hienoja koiria niin Suomesta, Ruotsista kuin Norjastakin, kiva nähdä koiria livenä, joita ihastellut vain kuvista aiemmin. Näyttelypäivä venyi hieman pidemmäksi, kun Krista pääsi Ilonansa kanssa vielä pyörähtämään isossa kehässä kasvattajaluokassa. Paluumatkalla otettiin Hesestä vain hampurilaisannokset mukaan hotellille, ei jaksanut sen kummemmin enää syömään sitten lähteä, kun piti koiriakin vielä puunata ja pesaista.

Lauantaina koiria oli sitten eniten paikalla 92, kun kyseessä Pohjoismaiden voittaja näyttely. Tuomarina irlantilainen Heather Cox. Ralph ei ollut tämän tuomarin mieleen, pari pientä negatiivista asiaa ja EH:n arvoiseksi katsoi ” juniori dog. Good size. Would have prefered a little more length in muzzle. Good chest, good angulation. Would have liked more innerthigh muscle. Moved reasonably. ” No sama EH koitui monen muunkin hyvän koiran arvioksi, tästä tuomarista en tosin saanut irti oikein linjaa mitä haki vaikka oikeat hyvät koirat löysikin voittajiksi. Päästiin siis rodun arvostelun jälkeen lähtemään hotellille lepäämään ja odottelemaan kavereitamme, että päästään yhdessä syömään ja viettämään iltaa alakerran ravintolaan. Koirat jätettiin suosiolla puunaamatta, kun ei siitä mitään hyötyäään tuntunut olevan eikä nyt oikeastaan olleet päässeet likaantumaankaan.

Sunnuntaiaamuna aamupalalta palatessa meitä tuli hissille vastaan nainen, joka kysyi ollaanko siitä ja siitä huoneesta, oli koira ollut käytävällä juoksentelemassa. Ralphihan se oli taas lähtenyt seikkailee, mutta onneksi tämä nainen oli sen työntänyt ovesta huoneeseemme ja tulossa meitä etsimään. Vielä mentiin tämä reissu entisellä häkillä, mutta nyt ainakin säpin ostoon oikeesti mentävä ennen seuraavaa reissua. Sunnuntaina oli siis vuorossa sitten Voittaja näyttely ja juniorit oli laitettu heti aamuun tuomarinmuutoksen takia. Juniorit arvosteli Kirsti Louhi ja aikuiset Tanya Ahlman-Stockmari ja koiria 61 kpl. Ralph oli upealla esiintymispäällä ja liikkui niin upeasti junioriluokan voittoon ERI1 ja sai myös sa:n ja sai näin ollen juniorivoittaja tittelinkin, sekä oikeuden osallistua Cruftsin näyttelyyn 2014 tai 2015!!! Arvostelu ” Kaunislinjainen nuori mies, jolla hyvä pää, oikea purenta, hyvin asett. korvat, kaunis kaula ja ylälinja, tasap. kulmaukset, rintak. syvyys riittävä. Sekä seistessä että liikkuessa hyvin asett. häntä, hyvä turkin laatu. Erinomaiset liikkeet. ”

1508393_10152075162802931_614928160_n (kuva Susse Mononen)

Aikaa oli hyvin vielä ennen paras uros kehää, joten suuntasimme voittajaruusukkeen ostoon ja kohti kuvauspistettä, pitihän tämäkin onnen päivä saada ikuistettua. Paras uros luokassa Ralphin upea vire esiintyä jatkui ja juostiinkin itsemme toiselle sijalle monien upeiden koirien joukosta, saatiin myös vara-serti. Tuntui niin upealle olla hihnan päässä, mitä useampi päivä näytelmiä, niin Ralphin juoksu vain paranee.

1508238_10152075162772931_373265128_n (kuva Susse Mononen)

1483663_10152075162712931_407271510_n (kuva Susse Mononen)

Palkintopisteiden kautta tavaroiden pakkailuun ja matka kohti juna-asemaa, koirat sai näin vielä jaloitella ennen junamatkaa. Taisivat koiratkin olla väsyneitä kun nukkuivat koko matkan, kyllä itselläkin oli puhti ihan poissa. Tunne tämän reissun jälkeen, että ei halua pitkään aikaan lähteä minnekään, lomaa, lomaa!! Kiva reissu kaikinpuolin muuten, kiva nähdä kavereita ja paljon kivaa shoppailua.

Ilokseni huomasin myös, että Ralph oli vuoden kaunein englannispringerilistalla jaetulla 7. sijalla yhdessä reissukaveri Ilonan kanssa ja uroksissa sijoituimme toiseksi kauneimmaksi. Hieno sijoitus, kun koiralla ikää vasta 16 kk ja kisamme alkoivat huhtikuun lopulla. Nyt on juniorikisat meidän kohdalta ohi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s