Oulun tripla näyttely

Oulussa järjestettiin tänä vuonna kolme näyttelyä, jonne suuntasimme auto täynnä koiria ja tavaraa. Sanna lähti koiriensa Wellun ja Pasin kanssa turistiksi ja muuten vaan reissuun ja Kristalta lähti Estelle turistiksi ja Ilona ja Selma näyttelyyn ja sitten meidän Ralph vielä. Tarja kassvattajamme liittyi perillä myös seuraamme. Perjantaiaamuna kaikki ei mennytkään ihan putkeen vaan herätysten kanssa oli ongelmia ja päästiin lähtemään vähän myöhässä matkaan mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Majapaikkamme oli totuttuun tapaan Virpiniemessä mukavassa paritalossa, jonne majoittuu isompikin porukka. Sopivasti tämä perjantain ryhmänäyttely  oli myös samassa paikkaa. Sääkin oli suosiollinen, vähän viileä, mutta aurinkokin paistoi. Tuomarina toimi norjalainen Siv Sandö. Ralph esiintyi junioriluokassa hienosti ja sai Erin ja sijoittui luokassaan toiseksi, mutta ei saanut sa:ta arvostelulla: ”Nice type and size. Masculine but not overloaded in any way. Lovely head and expression. Well angulated. Body in excellent condition. Nice movements. Lovely temperament”. Kristan Ilona oli paras narttu ja lopulta Vsp. Kasvattajaluokankin esitimme, joka oli Bis-1.

Näyttelyn jälkeen ei onneksi ollut montaa sataa metriä majoitukseemme ja vietimme mukavaa iltaa. Aamulla sitten suuntasimmekin puolen tunnin päässä olevalle raviradalle kv. näyttelyyn, jossa tuomarina oli Riitta Niemelä. Ralphin arvostelussa sanottiin: ” 11 kk:n ikäinen hyvät rungon mittasuhteet omaava uros. Pää vielä kesken kehityksen, saisi olla kauttaaltaan linjakkaampi. Hieman pyöreät silmät. Hyvä ylälinja, ikäisekseen hyvä runko. Sopiva raajaluusto. Hyvin kulmautunut takaa. Erinom. turkin laatu. Liikkuu hyvällä askelpituudella kuitenkin vielä pentumaisesti. Miellyttävä käytös”. Sijoitus oli Eri2 ilman sa:ta. Ennen pois lähtöämme kävimme pystyttämässä teltan jo aamua varten teltta-alueelle, kun tämän päivän vietimme ja palelimme vain kehän reunalla

Sunnuntaina aamusta suuntasimme taas ravirataa toiseen kv.näyttelyyn, jossa tuomarina oli Viveca Lahokoski. Ralph oli nyt Eri3 arvostelulla: ” 11 kk vanha vielä hieman kesken kehityksen, mutta erinomaista tyyppiä. Maskuliininen pää, jossa voisi olla kuivemmat huulet. Hyvä kaula ja selkälinja. Vielä hieman niukka eturinta.Rintakehä hyvän muotoinen, mutta tulee vielä kehittyä. Erinomaiset takakulmaukset. Sopiva luusto. Hyvät leveät takaliikkeet. Liikkuu hyvällä askelpituudella, vielä aika paljon löysyyttä. Hieman pyöreät silmät”. Nartuissa Kristan kasvatti Selma sai tältä tuomarilta sertin.

Pitkä kotimatka alkoi vasta iltapäivällä puoli 6 maissa, kun oli käyty kasvattajaluokan kanssa pyörähtämässä isossa kehässä. Pitihän sitä vielä harhaankin meidän ajella Iisalmen kohdalla, kun ei nähty Kuopion kylttejä vaan paineltiin ohi kunnes oltiin Sonkajärvikin jo ohitettu, niin hälytyskellot alkoi soimaan, kun navigaattori oli opastamassa meitä jollekin pienelle hiekkatielle, no eihän sitä tullutkaan kuin melkein 30 km hukka-ajoa suuntaansa. Bensamittarikin alkoi näyttää jo tyhjää, mutta onneksi viime hetkellä päästiin ABC:lle tankille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s