Kurikka-Ylivieska viikonloppu

Ja taas mentiin viikonlopun viettoon ja näyttelyturneelle, tällä kertaa Pohjanmaalle. Perjantaina lähdettiin matkaan töiden jälkeen iltapäivällä ja otettiin Sanna koirineen mukaan ja tiputettiin heidät sitten kasvattajansa luokse yöksi. Wellu oli menossa lauantaina taippareihin. Me jatkoimme vielä hetken matkaa ja perille saavuttiin Kristan kasvatin omistajien luokse, jossa yövyimme vierasmajassa. Paljon oli ihania eläimiä, vuohia, lampaita, kanoja, ankkoja ja hanhia, oli siinä koirilla ihmettelemistä.

IMG_8952

Aamulla lähdettiin ajamaan parin tunnin matkaa Kurikkaa kohti. Tämä näyttely oli Ralphin kohdalla koko viikon vähän mietinnässä, että perutaanko, kun tuli tuomarinmuutos ja Oulussa ei oikein onnistuttu. Mutta päätettiin sitten kuitenkin lähteä mukaan, Kristalta mukana oli vain Ilona. Ja onneksi lähdettiin. Tuomarina siis Viveca Lahokoski. Ralph voitti junioriluokan ja sai tällä kertaa sen sa:nkin. Tuomari teki Ralphista myös parhaan uroksen ja saatiin näin kuudes serti. Nartuissa Kristan Ilona voitti nartut ja oltiin näin sitten vastakkain ja tällä kertaa Ralph veti pidemmän korren ja olimme Rop. Arvostelu: ”Erinom. tyyppiä oleva ja erinom. mittasuht. omaava ikäisekseen hyv. keh. vuoden ikäinen uros. Erinom. otsauurre. Silmien tulee vielä tummua. Kaunis kaula. Hyvä korkea säkä. Erinom. luusto. Hyvin keh. rintakehä ikäisekseen ja erinom. takakulm. ja hyvä matala kinner. Liikkuu ryhdikkäästi melko hyvällä ulottuvuudella ja hyvällä joustolla”.

IMG_8837

Ryhmässä yhdistetty 7/8 emme sijoittuneet, joten pääsimme taas lähtemään majapaikkaamme odottelemaan tuloksia miten taipumuskokeessa ystävämme olivat pärjänneet. Ja hyvinhän ne taipuivat,  Sanna koirineen ja Nina kasvattajansa tulivat myös väsyneinä, mutta onnellisina yökylään. Jotta ohjaajat eivät pääsisi niin vähällä niin keksimme järjestää heille omat akkain taipumuskokeet, he joutuivat suorittamaan erinäisiä rasteja. Ohjaajatkin taipuivat hyvin ja niin alkoi illanvietto hyvän ruuan ja saunomisen merkeissä.

Aamulla jouduimme lähtemään jo hyvissä ajoin kohti Ylivieksan kv. näyttelyä. Tuomarina täällä oli Eeva Anttinen, paikkana upea Keskisen ravirata hienoine isoine nurmikehineen. Pieni vesikuuro kasteli meidät hetken, mutta onneksi taukosi juuri ennen kuin menimme Ralphin kanssa kehään. Poju oli taas aika vallattomalla päällä, mutta hyvin suoriuduttiin . Voitettiin oma junioriluokkamme sa:lla ja olimme myös paras uros sertin kera. Sitten alkoikin se jännitys Kristan Ilonan puolesta, tulisiko tänään nyt se odotettu cacib. Kun enää kaksi narttua oli jäljellä laittamatta järjestykseen, jännitys vaan katsomon puolella tiivistyi ja voi mikä hetki, kun näin, että valkoinen ruusuke ojennettiin Kristan käteen. Näin Ilonasta tuli sitten kansainvälinen valio CIB ja CIE!  Taas lopussa vastakkain olivat Ralph ja Ilona, nyt oli Ilonan vuoro olla parempi ja näin Ralph oli Vsp. Ralphin arvostelu: ”Sopivan kokoinen, urosmainen, mittas. oikea. Oikeailmeinen pää, jonka tulisi olla kauttaaltaan pidempi. Korvat oikein. Kaunis kaula ja ylälinja. Oikeanmuotoinen vielä hieman matala rintakehä. Sopivasti kulm. edestä ja takaa. Hyvät käpälät. Hyväpotkuiset normaalit liikkeet. Oikealaatuinen sopivasti hapsuttunut karvapeite”.

IMG_8961

IMG_8968

IMG_8972

Hieno viikonloppu mukavassa seurassa ja koirat menestyivät niin näyttelyissä kuin kokeissa, niin mikäs se oli matkatessa kotia kohti ja tällä kertaa ihan ilman mutkia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s