Pönttökamerassa tapahtuu

Meitä on aina kiinnostanut luonto ja eläimet ja riistakamera on ollut metsässä jo vuosia, mutta sitten päätettiin hankkia pihapuuhun pönttökamera ja ruveta seuraamaan lintujen elämää. Kamera siis on asennettu pönttöön, josta lähtee piuhat kotiin sisälle ja näin voimme seurata livekuvaa pikkunäytöltä. On kyllä mielenkiintoista ollut seurata tuleeko asukkaita vai ei. Ensin kävi talitintti tutustumassa, mutta ei kelpuuttanut sitä vaan muutti viereisen puun pönttöön. Kunnes jonkin ajan kuluttua ilmaantui kirjosieppopoika tutkailemaan pönttöä. Pöntön pohjalle oli laitettu puulastuja valmiiksi, joita se kävi pöllyyttelemässä ja taisi kantaa isompia lastusia uloskin.

kirjosieppo

kirjosieppo1

Ilmeisesti hyväksyi pöntön, koska sitten alkoi laulelu ja kujertelu ja ei mennyt kuin vuorokausi, kun poika löysi puolisonsa. Oli hauska seurata kuinka se meni ensin pönttöön ja alko äännellä, vihellellä ikään kuin kutsuen puolisoa sisälle. Kun tyttö uskaltautui pöntön sisälle, se katseli pitkän aikaa aivan hiljaa ympärilleen aivan kuin sisustusta arvioiden.

kirjosieppo3

kirjosieppo2

Pönttö ilmeisesti kelpasi sillekin, koska sitten alkoivat kantaa kaikenlaista pesämateriaalia heiniä, puun lehtiä ja taisipa olla superlonpalojakin (kiitos Ralphin hajottaman koirapedin). Nyt sitten mielenkiinnolla odotetaan, kun pesä valmistuu ja alkaa muninta-aika. Jospa saataisiin poikasiakin ihastella ja seurata niiden kehitystä.

pesä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s