Oulainen-Kajaani turnee

Ristiriitaisin tuntein tuli sitten lähdettyä näyttelyreissuun, kun olin jo perumassa osaltani Jussin sairastelun takia, mutta sitten Jussin menetys pakotti minut lähtemään pois kotoa, sai hetkeksi ajatukset muualle, sen verran raskas viikko ollut. Matkaan siis lähdimme kohti Oulaista lauantaiaamuna, matkalla kaikki kolme navigaattorimme olivat eri reiteillä ja lopulta emme tainneet enää tietää itsekään millä reitillä olemme, kun vaihtoehtoja oli 1, 2 ja 3, mutta perille pääsimme ajoissa. Vesisateessa sitten roudasimme tavaroita kehän laidalle ja toivoimme, että olisi joku tuttu paikalla telttoineen ja löytyihän sieltä. Kehän alettua sitten alkoi jo aurinkokin paistaa hiljalleen. Ralph-vauvamme esiintyi hienosti ja voitti urokset saaden ensimmäisen sertinsä ja sitten jännäsimmekin upeiden tyttöjen puolesta ja saimme vastaamme narttujen voittajan tiimikaveri Ladyn. Yllätykseksi tuomari Reia Leikola-Walden antoi meille sen Rop-ruusukkeen. Arvostelu: ”Keskikok. uros, jolla voim. oikealinj. pää. Hyvä luusto. Hieman suora olkavarsi. Riit. runko ikäisekseen. Hyvä ylälinja. Liikkuu sujuvasti ja rodunomais. Oikea turkin laatu. Erinom. luonne.” Ryhmäkehät alkoivatkin melkein heti ja sieltä tuli sijoitukseksi Ryp-2! Aikas huikeeta! Sitten kuvaustuokio auringonpaisteessa ja auton nokka kohti Kajaania.

IMG_7154

IMG_7191

Kajaanissa majoituttiin hotelli Kainuun Portissa. Aamulla kun herättiin niin talvi oli tullut tai ainakin melkein, räntää tuli taivaan täydeltä. Näyttelypaikalle ei ollut matkaa onneksi kuin viitisen kilometriä, joten ei mitään kiirettä pitänyt olla. Oli tarkoitus, että viedään ensin koirat ja tavarat autoon ja käydään pikaisesti aamupala nauttimassa. Mutta kuinkas kävikään, Krista porhaltaa ulkoa ja ilmoittaa, että nyt tavarat kasaan ja että auton rengas on tyhjä. Siinä taisi kyllä suu jäädä vähäksi aikaa auki. Tuli vähän hätä, että mites näyttelyyn päästään, no puhelinsoittojen jälkeen päädyimme tilaamaan taksin ja saimmekin oikein ison tilataksin ja VIP-kuljetuksen ihan pallohallin oven eteen 😉 Koko ajan mielessä pyöri, että mitenkähän saadaan rengas vaihdettua, kun kaksi avutonta naisimmeistä liikenteessä, hyvä taito olisi osata, tulipahan tämäkin koettua.

Näyttelyssä tuomarina oli Elena Ruskovaara ja Ralph jatkoi menestystään ollen taas paras uros ja saaden toisen sertinsä ja lopulta sitten VSP. Arvostelussa luki, että ”Erinom. tyyppi. Vahva luusto, hyvät käpälät. Eturinta tarvitsee vielä täytettä. Hyvät takakulmaukset, lihaksikas reisi, matalat kintereet. Tarpeeksi etukulmauksia. Keskipitkä kaula. Solakka runko. Jo nyt hyvin vahva pää. Reilu kallo. Keskiruskeat silmät. Liikkuu erinomaisen yhdensuuntaisesti takaa, oikea-asentoinen häntä. Ponnekas taka-askel, vähän huolimaton etuaskel. Hieno käytös.”

IMG_7245

Näyttelypaikalta saimme sitten kyydin ystävien avulla takaisin hotellille ja miettimään rengasongelmaan ratkaisua. Soitto tiepalveluun ja sieltä saapuikin sitten renkaan vaihtaja ja pääsimme kotimatkalle hissun kissun. Olihan reissu, mutta kivaa oli kaikesta surusta ja kommelluksista huolimatta ja ehkä tässä pikkuhiljaa alkaa tajuamaan mitä pikkupoikamme saavutti tällä reissulla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s