Jussi sairastaa

Sunnuntain päivystyksen jälkeen Jussin tilanne ei lähtenyt parantumaan. Ei enää oksennellut, mutta oli hyvin apean oloinen, ei oma iloinen itsensä ja ruokakaan ei maistunut ollenkaan. Parafiinikaan ei tuottanut tulosta. Joten oli turha enää odotella vaan oli varattava uusi aika lääkäriin. Olin suunnitellut Kristan kanssa jo Kuopioon tiistaille ruuanhakureissua, joten yhdistimme Jussin lääkärissä käynnin samaan päivään. Jussista otettiin verikokeita ja uusi röntgenkuva. Verikokeet olivat kaikki kunnossa, mutta nyt röntgenlöydös oli selvempi kun ulostemassa oli hävinnyt. Jotain siellä mahalaukussa oli, joten päädyimme leikkaukseen. Jätimme Jussin klinikalle ja lähdimme sitten kaupungille odottelemaan puoleksitoista tunniksi. Sitten lääkäri soitti, että leikkaus oli mennyt hyvin ja kertoi löydöksestä ja että oli hyvä päätös leikata, koska se ei olisi tullut sieltä itsestään pois. Suolistossa saattaa vielä jotain olla, mutta sitä ei lähdetty leikkelemään vaan toivotaan, että sieltä ne pienemmät muruset tulevat aikanaan pois. Jussi jäi sitten vielä tarkkailuun ja sovimme, että lähdemme kotiin ja haemme sitten illalla, kun nähdään, että on virkistynyt. Hakiessamme saimme vierasesineet mukaan ja ne olivat sitä muovimattoa, jota epäilimmekin.

IMG_0666

Mukaan saimme hirmu kasan erilaisia lääkkeitä, huh huh…. kun Jussille on muutenkin työn takana saada lääkkeet menemään. Ensimmäinen yö meni hyvin ja on selvästi jo pirteämmän oloinen ja erikoisruokaakin on mennyt pienissä erissä. On vahvalla kipulääkityksellä, mutta on jotenkin hieman rauhaton eli kipuja varmaankin on. Tänä aamuna vielä leikannut eläinlääkäri soitti meille ja kyseli Jussin vointia. Nyt ei voi muuta kuin toivoa, että lääkitys tehoaa ja ei tule enää takapakkia. Kristalle suuri kiitos tuesta ja odotusseurasta Kuopiossa.

Keskiviikkopäivä ja ilta menikin lopulta aika rauhattomasti, Jussi ei paljon makoillut vaan seisoskeli ja läähätteli, tuntui, että missään ei ollut hyvä olla. Kävimme kummipojan synttäreillä ja Jussi oli pakko ottaa mukaan autoon, jossa se yllättäen suostuikin lepäämään. Yö olikin aika raskas, tein itselleni pedin Jussin kanssa samaan huoneeseen, kumpikaan meistä ei kyllä nukkunut, kävelimme välillä ulkona ja Jussi tekikin ensimmäisen ulosteen leikkauksen jälkeen, josta löytyi vielä yksi muovimaton palanen. Illalla alkoi tikeistä myös valua verensekaista eritettä. Torstaiaamuna sitten lääkityksen yhteydessä mitattiin lämpö ja mittari näytti 40.2 eli soitto taas lääkäriin, tarvitaanko lähteä näytille. Kokeillaan vielä liittää toinen antibiootti mukaan lääkityksen, nyt niitä meneekin sitten kuutta erilaista ja Levolacia lisäksi. Ruokaa menee onneksi pieniä määriä, mutta nyt makoilee väsyneenä vieressäni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s