Hyvinkää-Lahti turnee

Kuluneella viikolla on käyty Ralphin kanssa mätsärissä taas vähän treenaamassa ennen virallisia viikonlopun koitoksia. Juoksu oli taas alkuun vähän nopeatempoista, mutta loppua kohti parani ja olimme sinisten pentujen 2. Lauantaiaamuna suuntasimme Ralphin, Kristan ja hänen kahden koiran kanssa ensin Hyvinkäälle näyttelyyn, jossa oli espanjalainen tuomari Herms Marisa, joka arvosteli Ralphin näin: ” Good proportioneted. Good hindquarters. Good head. Good topline.” Lyhyt arvostelu, mutta tulos ensimmäisessä junioriluokan näyttelyssä ja seitsemästä uroksesta oli ERI2 ja sai vielä SA:n, hyvä meidän vaavi! Nyt esiintyminenkin oli ihan mallikasta, malttoi seisoa ja juoksikin pomppimatta. Kehän ulkopuolella meno oli vallan toista, Ralph ei enää malttanut olla häkissä ollenkaan vaan raapi ja haukkui, tämä ongelma itseasiassa alkoi jo tuolla mätsärissä viikolla. Hyvin tyytyväinen oli kyllä jos pääsi jonkun syliin tai retkituoliin oleilemaan. Häkkisulkeiset alkakoon! Näyttelyn jälkeen otimme suunnaksi Lahden, jossa yövyimme hotellissa vähän matkan päässä näyttelypaikasta.

Sunnuntaiaamuna siis pakkasimme taas auton kohti näyttelypaikkaa Lahden suurhallia. Olimme ajoissa perillä ja ajattelinkin, että nyt olisi hyvä harjoitella Ralphin kanssa siellä häkissä olemista. Mutta ei vaan suostunut siellä olemaan, joten hihna kädessä seistiin sitten melkein koko päivä. Päivällä keksittiin sitten koiraparkki, jonne sai jättää koiran tyttösten hoitoon joksikin aikaa, niin päästiin edes vähän ruokailemaan.

Tuomarina oli Wim Wellens Hollannista. Tällä kertaa kisaamassa viisi junioriurosta ja Ralph oli taas ERI2 ja sai tälläkin kertaa SA:n. Arvostelu oli hieno: ” 9 months. Lovely young dog. Very well developed for age. Very typical in head. Soft expression. Scissor bite. Good neck, shoulders and ribcage. Correct angulations in front and behind. Lovely silky coat. Very good mover. Very nice temperament.” Ralp pääsi myös mukaan kasvattajaluokkaan, joka olikin sitten Rop. Pitkä päivä pienelle pojalle, mutta hyvin jaksoi vielä iltapäivällä juoksennella. Hieno turnee siis takana kaikenkaikkiaan.

Jotta ei liian hyvä viikonloppu olisi niin hieman vastoinkäymisiäkin tuli. Lauantaina matkatessamme kohti Hyvinkäätä sain puhelun, että kotona Jussi kultaisemme ei voi hyvin, on jotenkin apea ja alkanut oksennella. Ajateltiin, että jospa jotain ohimenevää, kun tahtovat aina syödä ulkona kaikenlaista. Väliaikatietoja tuli aina välillä, ei mitään akuuttia vaikuttanut olevan kuitenkaan. Sunnuntaiaamun viesti oli, että olisi jo iloisempi ja oli ollut ruokaakin jo vailla. No sitten Lahdesta kun lähdettiin, niin kuulin, että ei parannusta ole tapahtunut vaan oksentaa edelleen. Kotiin saavuimme vähän ennen klo 21 ja Jussin kunnon tarkastus ja sitten soitto Kuopioon päivystykseen ja ei kun taas matkaan, perille saavuimmekin jo klo 22. Ralp oli jo valmiina autossa, joten pääsi sekin taas matkaan mukaan. Ajatteli varmaan, että eikö tämä reissaaminen päätykään. Eläinlääkäri tutki Jussin ja otti mahasta röntgenkuvat, jossa näkyikin kaasua ja ulostetta, mutta ei täyttä varmuutta oliko vierasesinettä. Jussi sai ruiskeen, että maha alkaisi toimia ja ulkoilun aikana tulikin sitten kovia papanoita. Kipulääkityksen ja parafiinin turvin lähdimme kotiin ja ummetuksena nyt hoidetaan alkuun. Kotiin pääsimme puoli 1 aikaan yöllä, joten hiukka väsynyt olo. Seuraava yö menikin sitten parin tunnin välein parafiinia ruiskulla antaen, joka ei kyllä mikään helppo juttu Jussin kanssa saatikka sitten tablettien antaminen. Muutama päivä tässä seuraillaan ja toivotaan että maha rupeaisi toimimaan eikä oksentelu enää ala. Muuten on edessä varjoainekuvaus epäillyn vierasesineen varalta.

Ensi viikonloppuna sitten turnee nro 2 edessä Oulainen-Kajaani. Here we come!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s